'Ajax in de markt voor Israëlische talenten'

Ajax houdt volgens Time News twee talenten van Maccabi Tel Aviv in de gaten. De Israëlische jeugdinternationals Daniel Peretz (22) en Oscar Gloukh (18) zouden op de verlanglijst staan van de Amsterdammers. Peretz, doelman van Maccabi, heeft nog een contract tot medio 2024, terwijl het contract Gloukh, een tweebenige middenvelder, in december 2023 afloopt.

Gloukh doorliep de jeugdopleiding van Maccabi Tel Aviv en vertegenwoordigde diverse jeugdelftallen van Israël. De achttienjarige middenvelder in april 2022 zijn debuut en wist direct te scoren. Dit seizoen speelde Gloukh alle wedstrijden, kwam hij drie keer tot scoren en gaf hij vier assists. De tweebenige spelverdeler geldt als een van de grootste talenten in Israël. Peretz werd ook opgeleid door Maccabi Tel Aviv en speelde in het seizoen 2019/20 op huurbasis voor Beitar Tel Aviv. De doelman veroverde in het seizoen 2021/22 een basisplaats en werd aanbevolen bij Ajax door oud-goalie Dennis Gentenaar, die met Peretz samenwerkte in het verleden.

Nederlandse tintje bij Maccabi Tel Aviv

Maccabi Tel Aviv heeft momenteel vier spelers in haar selectie met een link naar de Eredivisie. Zo stapten zowel Eran Zahavi als Derrick Luckassen afgelopen transferzomer over van PSV naar de Israëlische topclub. Daarnaast speelt Joris van Overeem sinds dit seizoen ook in het shirt van Maccabi en is oud-Vitessenaar Sheran Yeini al sinds januari 2017 speler van de club uit Tel Aviv. In het verleden was Jordi Cruijff ook technisch directeur bij Maccabi Tel Aviv.

Bekijk hieronder enkele hoogtepunten van Oscar Gloukh en Daniel Peretz: