Everton neemt per direct afscheid van Sam Allardyce, goed nieuws voor Davy Klaassen?

Sam Allardyce is niet langer de trainer van Everton. De club heeft besloten de samenwerking per direct beëindigen. Dat maakte Everton woensdag via de officiële kanalen bekend.

Allardyce volgde afgelopen najaar de ontslagen Ronald Koeman op en zette de weg omhoog in met The Toffees. Everton eindigde na een dramatische seizoensstart uiteindelijk als achtste in de Premier League. Toch komt het ontslag van Big Sam niet uit de lucht vallen. De coach zou geen goede relatie met de spelersgroep hebben en ook de verstandhouding met de clubleiding raakte vertroebeld, nadat Everton vorige maand een enquête verstuurde om de meningen van de fans over Allardyce te peilen. De Engelse coach noemde dat 'een fout van de marketingafdeling'. Everton is Allardyce dankbaar voor zijn werk: "Sam werd het afgelopen seizoen aangesteld in een uitdagende tijd en hij heeft ons stabiliteit gebracht", aldus de club in een officieel statement.

Davy Klaassen

Het vertrek van Allardyce is wellicht goed nieuws voor Davy Klaassen. De oud-Ajacied kwam er onder de trainer helemaal niet meer aan te pas bij de club uit Liverpool, maar mag nu hopen op nieuwe kansen. Allardyce liet zelfs enkele malen letterlijk weten dat hij Klaassen niet nodig had en dat een vertrek het beste was voor de voormalig captain van Ajax.

De Portugees Marco Silva, die eerder onder meer werkzaam was bij Watford, is de grote favoriet om Allardyce op te volgen op Goodison Park.

In 2016 kwam er voor Allardyce al na twee maanden een einde aan het bondscoachschap van Engeland, wegens een schandaal. Verborgen camera's legden vast hoe hij Aziatische ondernemers vertelde hoe de transferregels van de Engelse voetbalbond FA konden worden omzeild, om zo extra geld te verdienen:

Allardyce neemt nooit een blad voor de mond. En zeker niet na een 5-1 nederlaag tegen Arsenal: