Cristiano Ronaldo speler met de meeste interlandgoals, dit zijn de namen die hij achter zich laat

Na zijn twee late treffers tegen Ierland is Cristiano Ronaldo de speler met de meeste interlandgoals. Met doelpunt 110 en 111 ging hij de Iraniër Ali Daei voorbij. Eerder miste de Portugees een strafschop, waarna Ierland een half uur later op voorsprong kwam. Uiteindelijk kopte de spits in de 96e minuut Portugal naar de overwinning. Nu Ronaldo dit record te pakken heeft laat hij een aantal grote namen achter zich.

10. Sándor Kocsis

9. Lionel Messi

De Argentijn is niet altijd even succesvol geweest voor zijn vaderland maar dit jaar kwam er eindelijk een eind aan al die prijzenloze jaren. De 34-jarige aanvaller loodste zijn team door de Copa América met vier goals en vijf assists. In totaal staat de teller op 76 voor Messi in het Argentijnse shirt. 

8. Ali Mabkhout

7. Pelé

In slechts 92 interlands scoorde Pelé tussen 1956 en 1971 maarliefst 72 keer voor Brazilië. 

6. Hussein Saeed

5. Godfrey Chitlalu

4. Ferenc Puskás

De prijs voor het mooiste doelpunt van het jaar is niet voor niks naar deze Hongaar vernoemd. Cristiano Ronaldo won als eerste voetballer de prijs. Zijn goal tegen FC Porto in 2009 was mooi genoeg voor de overwinning. Bekijk hem hier:

Ferenc Puskás scoorde 84 goals in slechts 85 wedstrijden voor Hongarije.

3. Mokthar Dahari

2. Ali Daei

Tussen 1993 en 2006 maakte deze Iraniër 109 doelpunten voor zijn land. Ronaldo stond al een tijdje gelijk en nu is de Portugees er eindelijk overheen en heeft zijn record te pakken.

1. Cristiano Ronaldo

Feyenoord-doelman vertrekt