'Erik ten Hag klaar met Cristiano Ronaldo'

De voetbalwereld is in rep en roer door het interview van Cristiano Ronaldo bij Piers Morgan. De Portugese superster heeft een exclusief interview bij de Britse presentator gegeven, dat woensdag 16 november en donderdag 17 november uitgezonden zal worden. In de eerste beelden die te zien waren, liep Ronaldo helemaal leeg en haalde hij ongenadig hard uit naar zijn club, Manchester United en enkele personen binnen de club, waaronder Erik ten Hag. Volgens ESPN is de Nederlandse oefenmeester klaar met de Portugese vedette en hoeft Ronaldo na het WK in Qatar niet terug te keren bij Manchester United.

De Britse presentator Piers Morgan kondigde recentelijk het exclusieve interview '90 Minutes with Cristiano Ronaldo' aan. In beelden, gedeeld op het Twitter-kanaal van Morgan, is al een voorproefje te zien waarin de Portugees geen spaan heel laat van Manchester United: "Ik voel me verraden en het voelt alsof sommige mensen mij niet bij de club willen hebben", stelt Ronaldo onder meer in het interview. De verwachting is dat er in het volledige interview Ronaldo zich nog meer zal laten horen over Manchester United. De Engelse topclub heeft naar aanleiding van de uitspraken ook een statement afgegeven, waarin zij stellen het volledige interview af te willen wachten.

Tekst gaat verder onder de Twitter-berichten

Bekijk hier enkele beelden van Cristiano Ronaldo's interview met Piers Morgan:

Bekijk hier het statement van Manchester United:

Erik ten Hag heeft genoeg gehoord

Inmiddels melden bronnen echter dat het geduld van Erik ten Hag, na eerdere problemen met Ronaldo, op is. Volgens diverse media heeft de Nederlandse oefenmeester een gesprek heeft gehad met eigenaar Joel Glazer. In dit gesprek zou de Ten Hag hebben aangegeven hij het interview als een gebrek aan respect voor de club en voor hem ziet. Glazer lijkt dit met hem eens te zijn. Juristen zouden inmiddels aan het onderzoeken zijn hoe het contract van Ronaldo (dat tot eind van dit seizoen loopt en 600.000 euro per week waard is) zo snel mogelijk ontbonden kan worden. Volgens Metro kan de Portugese superster een boete van ruim 1,1 miljoen euro (!) verwachten.