PSV geteisterd door blessures: pure pech, of toch geen toeval?

"Waar moet je beginnen? Rik Elfrink heeft uitgerekend dat het de zestigste blessure was in twee jaar tijd onder Roger Schmidt", vertelt Marco Timmer zondagmiddag na afloop van het duel tussen PSV en Willem II. Tijdens het duel verliet Carlos Vinicius zwaar geblesseerd het veld. De blessureproblemen zijn al langer een thema bij PSV, zowel bij de club als bij de aanhang. Is deze golf pech, of heeft de harde werkwijze van Schmidt een rol in deze problematiek? Het mysterie rondom de blessures van PSV blijft onopgelost.

In de persconferentie na afloop van de wedstrijd zondagmiddag was de trainer vrij stellig; er is geen sprake van een patroon. Dat zou betekenen dat het volgens Schmidt vooral toeval en pech is, de lange ziekenboeg van PSV. Eerder gaf Schmidt al aan dat het deels lag aan het drukke speelschema van PSV: "Als je veel wedstrijden speelt, kunnen veel spelers geblesseerd raken, dat is onderdeel van het voetbal."

Om de blessures zo veel mogelijk te voorkomen, kiest Schmidt er vaak voor om zijn spelers te rouleren. Daarom is het ook zo opvallend dat juist PSV nu de club is die kampt met een blessuregolf. Eén speler die dit seizoen bijzonder vaak getroffen is door blessures ondanks veel roulatie, is Noni Madueke. Hij werd bestempeld tot de revelatie van PSV in de zomer van 2021, maar beleeft toch een matig seizoen door de geleden blessurepech. In totaal kwam het Engelse supertalent maar vijftien keer in actie in de Eredivisie, waarvan slechts negen keer als basisspeler. 

Op dit moment puilt de ziekenboek uit bij PSV. André Ramalho, Ryan Thomas, Madueke, Philipp Mwene, Yorbe Vertessen, Armando Obispo en Olivier Boscagli konden niet deelnemen aan het duel met Willem II door verschillende blessures. Daar sloot Vinícius zich zondagmiddag bij aan toen hij in tranen het veld verliet. Daarnaast kon ook Mario Götze geen deel uitmaken van de selectie, de middenvelder moest zich deze week afmelden door ziekte.

Dit alles zorgt ook voor kritiek en vragen over de werkwijze van Schmidt. De vraag naar al die blessures wordt steeds groter, voor supporters wordt het steeds ongeloofwaardiger dat het puur door pech zou komen.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘PSV - Willem II’

Kamphuis legt controversiële beslissing uit: "Het buitenspel heeft geen invloed op de goal"

Samenvatting: PSV - Willem II

PSV op Rapport: backs en vleugelaanvallers blinken uit

VIDEO GOAL: PSV - Willem II 3-2 (Elton Kabangu)

Blunder van Wellenreuther zorgt voor verbazing: "Hij stond erbij en hij keek ernaar"

VIDEO GOAL: PSV - Willem II 2-0 (Cody Gakpo)

VIDEO GOAL: PSV - Willem II 1-0 (Ritsu Doan)

Opstelling PSV vs. Willem II: Zahavi én Vinícius in de basis