Raadsel rond transfer Brobbey: ‘Clubs dichtbij, maar ver weg van akkoord’

De transfer van Brian Brobbey naar Ajax lijkt op dit moment een raadsel te zijn. Transfergoeroe Fabrizio Romano meldde eerder dat de Amsterdammers dichtbij een akkoord zijn met RB Leipzig over een transfer van Brobbey. Maar Mike Verweij van De Telegraaf meldt nu dat beide clubs ver van een akkoord af zitten.

Dit zou te maken hebben met de vraagprijs van RB Leipzig. De Duitse club wil 25 miljoen euro zien voor Brobbey, terwijl Ajax een bod van 15 miljoen al meer dan voldoende vindt. Zelf wil Brobbey niets liever dan terugkeren naar Ajax, zo is hij persoonlijk al rond met de club waar hij vorig jaar nog transfervrij vertrok. In Duitsland was de 19-jarige aanvaller al snel klaar, zo maakte hij in de eerste seizoenshelft van afgelopen seizoen slechts 200 minuten voor de club.

Brobbey kan tweede aanwinst worden

Ajax versterkte zich eerder met de diensten van Owen Wijndal. De linksachter komt voor tien miljoen euro over van AZ en zal in Amsterdam de strijd aangaan met Daley Blind. Ajax probeert haar selectie volop intact te houden, maar kan rekenen op een mogelijk vertrek van Lisandro Martinez. De verdediger wordt volop gelinkt aan Arsenal en Manchester United.