WK 2022: deze WK-wedstrijden worden op woensdag 23 november gespeeld

Eindelijk is het WK 2022 in Qatar van start gegaan. WK-winnaar van 2018 Frankrijk opende het toernooi tegen Australië, waar het nu tijd is voor een nieuw avontuur van mede-voetbalgrootmacht Duitsland.

Marokko-Kroatië (Groep F)

Zien we Kroatië ook tijdens dit WK weer stunten? In 2018 behaalde het tot ieders verbazing de finale, waar het onderuit ging tegen Frankrijk. Dit jaar mogen de Kroaten het eerst laten zien tegen Marokko, dat Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui na een lange afwezigheid weer in de armen heeft gesloten. Het laatste onderonsje tussen beide landen dateert uit 1996. Woensdag 23 november is het om 11:00 uur eindelijk weer eens tijd.

Duitsland-Japan (Groep E)

De landen, met een gezamenlijke duistere geschiedenis, nemen het tijdens het WK 2022 voor het eerst tegen elkaar op in een reguliere wedstrijd. Na jaren van teleurstelling op eindtoernooien, is het voor Duitsland, wereldkampioen in 2014, weer eens tijd om te schitteren. Dat mag het woensdag om 14:00 uur voor het eerst laten zien tegen Japan.

Spanje-Costa Rica (Groep E)

Met de wedstrijd Spanje-Costa Rica denken we natuurlijk gelijk aan één speler. Als voetballer van Levante en Real Madrid keepte Keylor Navas 151 wedstrijden op het hoogste niveau van Spanje. De huidige tweede doelman van PSG is één van de elf Tico’s met wedstrijden in LaLiga. In 2017 namen de twee landen het voor het laatst tegen elkaar op, waar Spanje met een 5-0 overwinning heer en meester was. Woensdag is het om 17:00uur tijd voor Costa Rica om meer tegengas te geven.

België-Canada (Groep F)

Voor België gaat het WK ook van start. De zuiderburen nemen het in de eerste wedstrijd op tegen Canada, dat na 36 jaar weer terug is op het prestigieuze eindtoernooi. Weet de vaak geprezen ‘Gouden Generatie’ dit jaar eindelijk zilverwerk te grijpen?  De Belgen mogen het woensdag om 20:00 uur laten zien.

Speelschema WK 23 november

WK 2022 Duitsland Spanje Japan Costa Rica Marokko Kroatië België Canada