Bakker op een zijspoor beland bij PSG: "Dat vreet aan je"

Mitchel Bakker baalt ervan dat hij bij Paris Saint-Germain op een zijspoor is beland. De twintigjarige linksback kwam aan het begin van dit seizoen veel in actie, maar heeft na de trainerswissel een bijrol gekregen.

Na het ontslag van Thomas Tuchel werd Mauricio Pochettino aangesteld als nieuwe trainer van PSG. Daardoor kregen Layvin Kurzawa en Abdou Diallo de voorkeur op links. "En dat terwijl er eerder dit seizoen een periode was dat ik de meeste minuten maakte van iedereen in de selectie".

"Op een gegeven moment ben je toch een soort basisspeler", vertelt Bakker in gesprek met Voetbal International. "Je hebt je waarde voor het elftal en dan opeens ben je helemaal niemand meer. Dat vreet aan je".

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Incident

Eind februari kwam Bakker niet in actie tegen Dijon en liep voortijdig weg tijdens een uitlooptraining. "Laat ik daar maar niet te veel over zeggen", blikt de linksback terug op dat incident. "Er zijn daar bepaalde dingen gebeurd en dat is niet handig als je net een nieuwe trainer hebt".

Bakker doelt daarmee op Pochettino. Het is de vraag of de oud-speler van Ajax een rol van betekenis speelt in de plannen van de Argentijnse oefenmeester. Daardoor behoort een zomerse transfer tot de opties. "We gaan deze zomer wel even kijken. Wanneer gaat de markt open? In juni?"

'Interesse'

"Er zijn al wel wat clubs die interesse hebben getoond. Ik wil gewoon graag elke week spelen". Dat zal de linkervleugelverdediger waarschijnlijk niet in de Eredivisie doen. "Dat denk ik op dit moment niet. Ik ben toch al twee jaar speler van PSG".