Dit staat er op de bankrekening van de top-12 Oranje-grootverdieners

Dat voetballers ondertussen veel geld verdienen is niks nieuws. De salarissen van voetballers zijn hoger dan ooit en dat is ook het zakenblad Quote niet ontgaan. Quote schreef een artikel waarin het keek naar de financiële gesteldheid van de Nederlandse grootverdieners onder de voetballers. 

Dit zijn volgens Quote de Nederlandse internationals met de best gevulde portemonnee.

Een elftal spelers onder aanvoering van bondscoach Louis van Gaal. Over de salarissen en verdiensten tot nu toe in hun loopbaan per speler. 

grootverdieners van oranje. dit verdienen de spelers van het nederlands elftal per jaar. salaris en verdiensten. virgil van dijk, memphis depay, mathijs de ligt, frenkie de jong, daley blind, stefan de vrij

Virgil van Dijk - €70 miljoen

De captain van het Nederlands Elftal heeft tot nu toe de diepste zakken. De centrale verdediger van Liverpool verdiende tot dusver maar liefst 70 miljoen euro aan salaris. Naar verluidt verdient ‘Big Virg’ maar liefst 14,9 miljoen euro per jaar bij Liverpool. 

Memphis Depay - €50 miljoen

De nummer twee op de lijst is Memphis Depay. De steraanvaller van het Nederlands Elftal en FC Barcelona wist tot dusver 50 miljoen euro bij elkaar te voetballen. Volgens diverse media ligt zijn jaarsalaris bij FC Barcelona tussen de vier en vijf miljoen euro.

Matthijs de Ligt - €49 miljoen

Matthijs de Ligt maakte in 2022 de overstap van Juventus naar FC Bayern München. Hij verdiende al 49 miljoen euro aan salaris bij zijn vorige werkgevers Juventus en Ajax, maar kan uitkijken naar een flinke verhoging. In Duitsland verdient De Ligt naar verluidt tussen de 17 en 19 miljoen euro per jaar. In de Serie A was De Ligt bij Juve na Cristiano Ronaldo de best verdiende speler. Toen nog met een jaarsalaris van 'slechts 8 tot 10 miljoen euro'.

Lees ook:Hete plaatjes van Annekee Molenaar, de vriendin van Matthijs de Ligt

Frenkie de Jong - €47 miljoen

Na een hectische zomer waarbij Frenkie de Jong nagenoeg met elke club in verband werd gebracht, bleef de getalenteerde middenvelder toch 'gewoon' bij FC Barcelona. Hij wist tot nu toe al 47 miljoen aan salaris op te strijken en dit zal ook alleen maar meer gaan worden in de loop der jaren. Frenkie de Jong verdient momenteel bij FC Barcelona 18 miljoen euro per jaar, wat nog kan oplopen vanwege bonussen. Het mag duidelijk zijn dat Frenkie de Jong en zijn vriendin Mikky Kiemeney zich wel vermaken in Spanje. 

Daley Blind - €33 miljoen

Daley Blind loopt ondertussen al een tijdje mee als voetballer maar behoort ook in de eredivisie nog tot de best verdienende spelers. De linksback van Ajax heeft in totaal 33 miljoen euro verdiend na periodes bij Ajax en Manchester United. Blind ziet jaarlijks zo'n drie miljoen euro aan salaris worden bijgeschreven op zijn bankrekening.

Leestip:De vrouw van Daley Blind

Stefan de Vrij - €31 miljoen

Het verhaal van Stefan de Vrij mag er ook zeker wezen. Weinig mensen hadden verwacht dat De Vrij zo goed zou worden als dat hij hedendaags is. De verdediger van Inter Milaan verdient momenteel rond de zeven miljoen euro per jaar en heeft al ongeveer 31 miljoen euro aan salaris bij elkaar gespeeld.

grootverdieners van oranje. dit verdienen de spelers van het nederlands elftal per jaar. salaris en verdiensten. jasper cillessen, nathan ake, davy klaassen, steven bergwijn, vincent janssen, louis van gaal

Jasper Cillessen - €30 miljoen

Er is veel te doen geweest rondom Jasper Cillessen De ervaren doelman van NEC met 63 interlands achter zijn naam werd niet geselecteerd voor het Nederlands Elftal door Louis van Gaal. Dit tot grote teleurstelling bij de doelman van NEC, want hij kwam naar Nijmegen om minuten te maken en fit te zijn voor het WK. Ondanks deze tegenslag heeft Cillessen niet veel te klagen op financieel gebied. Cillessen verdiende tot dusver 30 miljoen euro aan salarissen. Zijn huidige salaris bij NEC is niet vrijgegeven, wel is bekend dat investeerder Marcel Boekhoorn ervoor gezorgd heeft dat Cillessen meer verdiend dan het salarisplafond bij NEC (200.000 euro per jaar).

Nathan Aké - €27 miljoen

Nathan Aké ging al op vroege leeftijd naar Engeland waardoor hij nog nooit een minuut in de Eredivisie heeft gespeeld. De centrale verdediger van Manchester City kwam in 2020 over van Bournemouth en kwam voorheen ook uit voor Chelsea en op leenbasis voor Watford en Reading. Aké verdiende tot dusver 27 miljoen euro en heeft een jaarsalaris van ongeveer 5,6 miljoen.

Davy Klaassen - €23 miljoen

Davy Klaassen wordt vaak Mister 1-0 genoemd, maar op het WK 2022 tegen Senegal maakte hij als invaller de 0-2 voor Oranje. De middenvelder van Ajax verdiende in zijn loopbaan al de nodige miljoenen en staat op een totaalbedrag van 23 miljoen euro. Bij Ajax verdient Klaassen momenteel 1,8 miljoen euro per jaar.

Davy Klaassen woont samen met zijn vriendin Laura Benschop

Steven Bergwijn - €19 miljoen

De transfer van Steven Bergwijn naar Ajax was een van de meest besproken transfers van afgelopen zomer. Bergwijn kwam over van Tottenham Hotspur voor 30 miljoen euro en na een goede start bij de Amsterdammers bevindt Bergwijn zich in een vormdip. Desalniettemin heeft Bergwijn financieel het prima voor elkaar. In totaal verdiende de linksbuiten van Ajax al 19 miljoen euro en verdient hij nu ongeveer 4,6 miljoen euro per jaar.

Vincent Janssen - €19 miljoen

Dat Vincent Janssen voor het eerst weer werd opgeroepen door Louis van Gaal voor een interland in juni 2022 was voor velen een grote verrassing. Janssen speelde destijds voor het Mexicaanse CF Monterrey waar hij het niet bijzonder goed deed. Na zijn interlands bij Oranje in juni, maakte Janssen de overstap naar Royal Antwerp FC en daar begon Janssen weer goed te presteren. Janssen verdiende tot nu toe maar liefst 19 miljoen euro in zijn loopbaan. Zijn huidige salaris in Antwerpen bedraagt maar liefst 2,5 miljoen per jaar.

Bondscoach: Louis van Gaal - €47 miljoen

Louis van Gaal heeft als doelstelling om wereldkampioen te worden met het Nederlands Elftal. De ervaren oefenmeester is bezig aan zijn laatste kunstje en heeft tot dusver uitstekende papieren om zijn droom te verwezenlijken. Van Gaal is een van de meest succesvolle Nederlandse trainers ooit en dat heeft zijn portommonnee ook gemerkt. Van Gaal verdiende al 47 miljoen euro in zijn loopbaan.

Lees ook: Alles over Truus van Gaal en waarom Louis van Gaal zo'n hekel heeft aan Valentijn Driessen