KNVB wil zuivere speeltijd en andere nieuwe regels gaan testen in de KKD

De KNVB wil in het seizoen 2023-2024 nieuwe spelregels uit gaan testen in de Keuken Kampioen Divisie, dat schrijft Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, op de website van de bond. Onder de nieuwe regels bevindt zich onder meer die van zuivere speeltijd. 

De overige vier voorstellen zijn: ingooien wordt intrappen, er komt een vijf-minuten straf, dribbelen bij vrije trappen is toegestaan en men mag onbeperkt wisselen. 'Onlangs hebben KNVB-functionarissen de UEFA en de FIFA bijgepraat over spelregelwijzigingen, die sinds 2017 in Nederland worden getest in het amateurvoetbal en in toernooivorm bij de beloftenelftallen van betaald voetbalorganisaties. Veranderingen die het spel sneller, sportiever, eerlijker en attractiever moeten maken', zegt Van der Zee. 

Over ruim een jaar moeten de nieuwe regels getest gaan worden in de KKD. 'Doel is het bewerkstelligen van een pilot voor de Keuken Kampioen Divisie in het seizoen 2023-2024. Hierin zullen, in overleg met de clubs en de International Football Association Board (IFAB), de aanpassingen worden beproefd.'