Advocaat over alle negativiteit: 'Wat voorbarig'

De reeks van Feyenoord is allesbehalve positief. Afgelopen weekend verloor het met 4-2 van directe concurrent AZ en ziet zichzelf steeds verderop raken. Het staat nu met 43 punten op plek vijf en ziet FC Groningen dichterbij komen. Toch is er volgens Dick Advocaat nog geen tijd om in paniek te raken.

"De schade aan de ranglijst is pas aan het einde van het seizoen op te maken. We hebben nog tien wedstrijden te gaan, dus ik vind het nog wat voorbarig", aldus Advocaat. "AZ was qua uitslag een harde tik en totaal onnodig.

Met Advocaat aan het roer bleef Feyenoord een lange tijd ongeslagen. Toch stappen de mannen van Advocaat steeds vaker met lege handen van het veld. "Maar dat heeft zeker te maken met de tegenstand die zwaarder was. Alleen tot december zag het er goed uit, en nu wat minder. Tegen Ajax speelden we naar voren, ook tegen AZ zag het er best goed uit. Maar je koopt er niks voor, want we verloren die wedstrijden allemaal."

Met dus nog tien wedstrijden te gaan dit seizoen, is er nog genoeg om voor te spelen. Advocaat verwacht niet dat hij zijn selectie in deze fase extra moet motiveren. "Er komen ook genoeg eindrondes aan met het EK en een Copa Amerika waar jongens graag aan mee zullen doen. Dus dat moet al genoeg motivatie zijn."

Zaterdag neemt het al om 16:30 uur op tegen VVV-Venlo. Bij de uitploeg missen ze naar alle waarschijnlijkheid hun topscorer.