Krediet van Zinédine Zidane bij Real Madrid neemt met de week af

Zinédine Zidane is niet langer onaantastbaar bij Real Madrid. De Fransman won in zijn eerste periode als trainer bij de Koninklijke drie maal de Champions League, maar is in zijn tweede periode nog zoekende. Volgens de Spaanse sportkrant AS neemt het krediet van de oefenmeester met de week af.

De krant toont flinke kritiek op Zizou. Als eerste worden de magere resultaten aangestipt. Sinds zijn rentree in de dug-out van Real boekte hij zes zeges, vier gelijke spelen en vier nederlagen. Ook dit seizoen is teleurstellend begonnen. Koploper en rivaal Atlético Madrid heeft al vier punten meer.

Ook het vertrek van talentvolle Spaanse spelers valt zwaar. Marcos Llorente, Sergio Reguilón en Dani Ceballos mochten allemaal weg van de Fransman. Zidane heeft een duidelijke voorkeur voor 'de oude garde' en heeft weinig oog voor jonge spelers. Dat is voor de clubleiding een reden tot zorg. Dat blijkt ook wel uit de situatie van Vinicius Junior. Het Braziliaanse toptalent komt sinds de rentree van Zidane nauwelijks nog aan bod.

Dit weekend zal Zidane echt punten moeten pakken. Hij neemt het zaterdag met de Koninklijke op tegen Levante.