Voormalig Russisch international opgeroepen om mee te vechten in oorlog

Diniyar Bilyaletdinov, een voormalig speler van de Russische nationale ploeg, is opgeroepen om mee te vechten in de oorlog met Oekraïne. Dat heeft zijn vader woensdag laten weten. De oud-prof heeft zelf voorlopig nog niets laten horen.

Afgelopen week kondigde de Russische president Vladimir Putin een gedeeltelijke militaire mobilisatie af. Honderdduizenden Russen worden opgeroepen om aan het front te gaan vechten. Een van de oproepen is bij het adres van Bilyaletdinov terechtgekomen.

Hoewel de boodschap van de oproep direct duidelijk was, zijn er nog wel onduidelijkheden. Bilyaletdinov is inmiddels 37 jaar oud, maar in principe worden alleen burgers tot 35 jaar opgeroepen. Bovendien stond in de oproep dat Spartak Moskou zijn huidige werkgever is, maar die club verliet hij in 2015.

Bilyaletdinov is 46-voudig international van Rusland en speelde even in de Premier League, bij Everton. Onder Guus Hiddink bereikte de middenvelder, die ook voor Lokomotief Moskou speelde, de halve finale van het EK in 2008.