Vandaag Inside-trio gaat donderdagavond hun excuses aanbieden

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee gaan donderdagavond hun excuses aanbieden tijdens de uitzending van Vandaag Inside. Donderdagmiddag sprak Talpa Network met de drie vaste tafelgasten van het programma en nadat Derksen eerder weigerde zijn excuses aan te bieden, gaat de oud-voetballer het nu toch doen.

Derksen vertelde dinsdag een verhaal uit zijn verleden. De 73-jarige journalist zei dat hij vroeger een vrouw had gepenetreerd met een kaars, terwijl zij bewusteloos lag. Op woensdag vertelde Derksen echter dat hij de vrouw niet had gepenetreerd.

Talpa nam gelijk al ‘ferm afstand’ van het verhaal van Derksen. "Het is volstrekt ongepast om dit thema, dat zo extreem gevoelig ligt, in een lacherige sfeer te benaderen. Voor slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag moet dit een klap in het gezicht zijn geweest", laat het netwerk weten in een statement. Buiten Derksen, maken ook Van der Gijp en Genee hun excuses voor het meelachen.

Eerder op donderdag kwam al het nieuws naar buiten dat het OM een opsporingsverzoek gaat instellen naar de uitlatingen van de analist tijdens het programma.