Wie gaat de spitspositie invullen bij Feyenoord: Linssen of Nelson?

Arsenal-aanvaller Reiss Nelson speelt komend seizoen op huurbasis voor Feyenoord. Het is de vraag wie de voorkeur krijgt in de punt van de aanval: Nelson of Bryan Linssen? 

Linssen kent een goede start van het nieuwe voetbaljaargang, met drie doelpunten in evenzoveel competitieduels. De dertigjarige aanvaller scoorde bovendien één keer in de voorronde van de Conference League.

Linssen gaf dit seizoen ook al twee assists (alle competities). Arne Slot sprak onlangs al zijn tevredenheid uit over de speelstijl van zijn aanvaller, die vanwege zijn werklust een typische Feyenoorder is.

Nelson

Nelson staat al sinds zijn negende onder contract bij Arsenal. De negentienjarige aanvaller maakte in 2017 zijn officiële debuut voor The Gunners. De talentvolle Engelsman speelde een jaar later op huurbasis voor TSG Hoffenheim, waar hij in 29 duels zeven keer tot scoren kwam.

Nelson kreeg na zijn terugkeer in Londen meer speeltijd van manager Mikel Arteta. De geboren Londenaar kwam sindsdien twintig keer in actie in de Premier League. Nelson nam vorig seizoen zelfs de winnende treffer tegen Liverpool voor zijn rekening.

Aanvalslinie

Het aanvalstrio van Feyenoord, bestaande uit Alireza Jahanbakhsh, Linssen en Luis Sinisterra, presteert dit seizoen uitstekend. Nu rest de vraag of Slot zijn voorhoede intact houdt of Nelson de voorkeur geeft in de spitspositie.

Feyenoord spitspositie Bryan Linssen Reiss Nelson

Het aanvalstrio van Feyenoord presteert dit seizoen uitstekend. 

Feyenoord-doelman vertrekt