Van Hooijdonk begrijpt Ten Hag niet: "Tegenstanders worden zóveel sterker gemaakt"

Pierre van Hooijdonk ergert zich aan Ajax-trainer Erik ten Hag. De oefenmeester van de Amsterdammers zei na afloop van Willem II-Ajax dat de kansen om door te gaan in de Champions League 50/50 zijn, maar dat is grote onzin volgens de analist.

Ajax gaat woensdagavond op bezoek bij het Portugese SL Benfica. De Amsterdammers knokken voor een plek bij de laatste acht van het miljoenenbal en stuiten in het tweeluik op de Portugezen. Een beter moment om SL Benfica te treffen is er echter niet, want de topclub verkeert in een zware crisis op dit moment. Het tweeluik begint met een uitwedstrijd en de aftrap is om 21:00 uur.

Kansen Ajax tegen Benfica: 80/20

Van Hooijdonk ergert zich aan de uitspraak van Ten Hag. "Ik kan hier niet meer naar kijken. Dat heeft niks met Ten Hag te maken, maar die interviews voor Europese wedstrijden... die tegenstanders worden zóveel sterker gemaakt door de trainers. 50/50... het is helemaal geen 50/50? Het is 80/20".

Volgens Pi-Air maakt Ten Hag Ajax onnodig klein.  "Ajax is gewoon goed, maar aan die interviews hebben we niets". Ibrahim Afellay is het roerend eens met zijn Studio Voetbal-collega. "Dat is alleen maar om nog meer een gevoel te creëren van hoe knap het zou zijn als Ajax de volgende ronde haalt".