Dopingzaak Onana in aantocht: "We zien kansen en zullen alles uit de kast halen"

De dopingzaak van André Onana dient zich woensdag aan. Advocaat Dolf Segaar verwacht een goede afloop van de zaak, die behandeld wordt door het internationaal sporttribunaal CAS.

Ajax en Onana wensen dat de schorsing wordt kwijtgescholden of ingekort. "En als dat niet lukt, dan gaan we voor een zo laag mogelijke straf", laat Segaar weten aan het ANP. "We zien kansen en zullen alles uit de kast halen".

Onana is voor twaalf maanden geschorst, nadat de Kameroense doelman een plaspil van zijn vrouw onbewust gebruikte. De sluitpost ontliep daardoor de zwaarste straf. "Ze hadden hem voor vier jaar kunnen schorsen als ze niet met hem waren meegegaan".

'Lichte onzorgvuldigheid'

De advocaat richt zijn pijlen op 'lichte onzorgvuldigheid'. Die straf bedraagt nul tot acht maanden. "We hebben voorbeelden van andere sporters die in soortgelijke situaties lichter zijn gestraft of zelfs zijn vrijgesproken".

"Ik ga ons pleidooi vooraf niet met de pers delen. Onana heeft geen dopingopleiding genoten en hij kan in de bewuste periode stress hebben gehad. Arbiters van het CAS kunnen zeker anders dan de UEFA oordelen", aldus Segaar. 

Onderhandelingen

Ajax probeerde het contract van Onana te verlengen, maar de onderhandelingen zijn op niets uitgelopen. De kans is groot dat de 25-jarige doelman komende zomer vertrekt uit Amsterdam. 

Net binnen