Vitesse wint Gelderse derby na doelpuntenregen in de tweede helft

Vitesse heeft de 118e editie van de Gelderse derby gewonnen. In eigen huis won de ploeg van trainer Thomas Letsch met 4-1 van NEC. De Arnhemmers wisten een achterstand van 0-1 in de tweede helft uiteindelijk om te buigen in een ruime overwinning.

In de vorige editie eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor Vitesse. NEC was op zoek naar revanche, maar liep in de eerste helft al tegen problemen aan. In de eerste helft was het vooral Vitesse wat aandrong. De Arnhemmers waren een paar keer erg gevaarlijk, maar een doelpunt bleef uit. In de tweede helft kwam NEC verrassend op voorsprong door een doelpunt van Mikkel Duelund. De aanvaller kreeg een bal van Vitesse-speler Eli Dasa zomaar cadeau en kon gemakkelijk binnenschieten.

De verdedigers van Vitesse speelden een hoofdrol in de wedstrijd. De eerste goal kwam op naam van Danilho Doeki. Ook de 2-1 en 3-1 kwamen op naam van een verdediger van Vitesse, Alois Oroz kroonde zich tot matchwinner van de wedstrijd door beide doelpunten te scoren. NEC leek nog dichtbij een comeback, maar deze bleef uit. Het was Thomas Buitink die de wedstrijd uiteindelijk besliste door de vierde goal voor Vitesse te scoren. De aanvaller strafte het geblunder in de defensie van NEC keihard af.

Feyenoord-doelman vertrekt