Aad de Mos over Gakpo-vertrek: 'Verdien je op één dag zo honderd miljoen, dat kun je niet laten lopen'

Aad de Mos stelt dat PSV er goed aan doet om Cody Gakpo zijn transfer naar Manchester United te gunnen. De aanvaller zou in vergaande interesse van de Engelse topclub staan. De Mos verwacht dan ook spoedig een akkoord tussen PSV en de club van Erik ten Hag.

Eerder zou Gakpo al een 'soort van akkoord' hebben met Manchester United. PSV daarentegen zou vijftig miljoen verlangen voor de sterkhouder. "Het wordt de grootste transfer van PSV, die moet je direct verkopen", stelt De Mos bij het ED. "Dit is het goede moment." Voor PSV wacht de return met Rangers FC in Eindhoven, na een 2-2 gelijkspel in Schotland. "Als PSV zich woensdag ten koste van Rangers FC kwalificeert voor de Champions League, krijgen ze veertig miljoen euro van de UEFA. Met zestig miljoen voor Gakpo erbij, verdien je op één dag zo honderd miljoen. Dat kun je niet laten lopen", aldus De Mos.

Gakpo stroomde via de jeugd van PSV door naar het eerste, waar hij in februari 2018 zijn debuut voor maakte. In de wedstrijd tegen Feyenoord (1-3) mocht de aanvaller in de blessuretijd van de tweede helft invallen. Na vier jaar staat zijn teller op 141 wedstrijden, waarin Gakpo goed was voor 45 doelpunten en 37 assists.

Opvolger Gakpo bij PSV

De Mos denkt dat PSV al een geschikte opvolger van Gakpo in huis heeft. De Braziliaanse huurling Sávio zou volgens de analist een prima vervanger zijn, waardoor PSV volgens hem niet in de paniekstand hoeft te schieten. Onlangs werd AZ-aanvaller Jesper Karlsson als mogelijke optie voor PSV genoemd. "In het combinatievoetbal zou hij een uitstekende speler zijn voor PSV", aldus De Mos.