WOW! Yaya Touré maakt 'racist' Pep Guardiola kapot in interview: "Hij doet alsof hij te intelligent is om betrapt te worden"

Opschudding in Engeland. Manchester City-icoon Yaya Touré heeft snoeihard uitgehaald naar Pep Guardiola, de huidige trainer van de Engelse grootmacht. Touré noemt de oefenmeester een racist en denkt dat de Spanjaard een hekel heeft aan Afrikanen. 

Touré vertrok afgelopen maand na acht jaar uit het Etihad Stadium. De laatste twee jaar speelde hij in Engeland onder Guardiola, met wie hij eerder samenwerkte bij FC Barcelona. Het laatste jaar kwam de Ivoriaan amper meer binnen de lijnen. "Denk je nu echt dat hij een speler als Andrés Iniesta op deze manier zou kunnen behandelen?", vraagt Touré zich af in een interview met France Football. "Het kwam tot een punt waarop ik me begon af te vragen of het mijn huidskleur te maken zou hebben."

"Ik ben niet de eerste speler die zich dat afvraagt; andere spelers van Barcelona hebben dat ook al eens gedaan. Hij doet alsof het niet zo is en hij is te intelligent om betrapt te worden. Maar op de dag dat hij een team met daarin vijf niet-genaturaliseerde Afrikanen opstelt, beloof ik dat ik hem een taart zal sturen. Als ik kijk naar de problemen die hij altijd heeft gehad met Afrikaanse spelers, dan stel ik mezelf toch vragen…"

De twee hadden zeker geen makkelijke relatie..