De Jong: ‘Transfer Veerman kwam in een stroomversnelling na besluit Pröpper’

De transfer van Joey Veerman had alles te maken met het plotselinge besluit om te stoppen met voetballen van Davy Pröpper, zo meldt John de Jong is een interview met PSV TV. De technisch directeur liet weten verrast te zijn door het besluit van Pröpper.

De middenvelder maakte vorige maand bekend dat hij stopt met voetballen omdat hij moeite had met de voetbalwereld. Zo zou hij zich al langere tijd niet meer thuis voelen in de voetballerij. John de Jong geeft toe dat hij wist van de gedachtes van Pröpper. “Ik wist ervan, maar natuurlijk niet dat hij zou beslissen om te stoppen met voetbal. Dat kwam ook redelijk onverwacht”

'Veerman is een goede fit bij PSV'

Door het plotselinge besluit van Pröpper kwam er een plek vrij op het middenveld. PSV wist vervolgens Joey Veerman te strikken, tot genoegen van de Jong. “We vonden dat het een toegevoegde waarde zou zijn met de wedstrijden net na de winterstop. Joey heeft alles gespeeld bij Heerenveen en ook een optie is voor de lange termijn. Zijn karakter is een goede fit en tot nu toe heeft hij zich goed aangepast aan PSV.”

Feyenoord-doelman vertrekt