Vijf redenen waarom Ihattaren een goede aankoop is voor Ajax

Mohamed Ihattaren en Ajax naderen een akkoord, volgens ESPN. De Nederlands-Marokkaanse middenvelder brak bij PSV door als één van de grootste talenten, maar dat liep uit op een mislukking. Nadat Ihattaren even van de radar verdween na zijn periode in Italië, lijkt hij nu terug te keren naar de Eredivisie. Waarom is de 19-jarige linkspoot een goede aankoop voor de Amsterdammers?

Nieuwe kans

Onder Mark van Bommel steeg Ihattaren tot grote hoogte in het shirt van PSV. Toen de oud-voetballer ontslagen werd door de clubleiding van de Eindhovenaren, moest Schmidt het talent uit laten groeien tot sterkhouder. Dat liep echter volledig mis, want Ihattaren en de Duitser waren allesbehalve vrienden. Na het zoveelste conflict besloot zaakwaarnemer Mino Raiola een andere club te zoeken en stuitte daarbij op Juventus. Hij werd door De Oude Dame direct verhuurd aan Sampdoria, waar hij van de radar verdween.

Ten Hag

Ajax-trainer Erik Ten Hag heeft eerder bewezen dat hij goed om kan gaan met lastige jongens. Bij PSV gingen de verhalen dat hij na iedere zomervakantie te zwaar terugkeerde op het trainingsveld. Daarnaast kwam hij in zijn laatste seizoen regelmatig niet opdagen, waardoor de relatie tussen Ihattaren en trainer Schmidt snel verslechterde. In het verleden heeft de Ajax-trainer laten zien dat hij spelers op een bepaalde manier kan triggeren en wellicht lukt hem dat ook met Ihattaren.

Professionele omgeving

Ajax is de laatste jaren uitgegroeid tot een Europees gevreesde naam. Door het Europese succes worden de Amsterdammers vol bewondering bekeken door de topclubs uit de Champions League. Ajax is een ploeg die je liever ontloopt tijdens een loting. Die ontwikkeling heeft zich ook binnen de organisatie doorgezet. Een nieuwe omgeving voor de middenvelder kan hem wellicht goed doen.

Talentvolle speler

Ondanks dat het er in de afgelopen seizoenen niet helemaal uit is gekomen, heeft Ihattaren al meerdere keren bewezen dat hij beschikt over een enorm talent. Bij Ajax, waar hij terechtkomt in een sterke selectie, kan hij zich optrekken aan zijn medespelers. Door weer minuten te gaan maken en wedstrijdrite op te doen, kan de middenvelder weer uitgroeien tot die talentvolle jongen die wij in Nederland kennen.

Goedkope vervanger Bergwijn

In de winterstop heeft Overmars een bod van 18 miljoen euro uitgebracht op Tottenham Hotspur-aanvaller Steven Bergwijn. De Engelsen gingen echter niet akkoord met dit bod, want zij wilden zo'n 25 miljoen euro voor de aanvaller hebben. De kans dat de voormalig PSV'er naar Amsterdam komt, is wegens het verschil tussen beide clubs de grote vraag. Ihattaren kan, ondanks de verschillende posities, de gewenste versterking zijn binnen de selectie van Ten Hag.

Net binnen