Waterreus kraakt Schmidt: "Ik las de opstelling en ik was echt kwaad"

Ronald Waterreus is niet te spreken over het feit dat Roger Schmidt doelman Mvogo na één wedstrijd alweer naar de bank verwees. De 51-jarige oud-goalie vindt het 'onvergeeflijk' en wijst met zijn vinger naar de Duitse oefenmeester.

Waterreus begreep waarom PSV-doelman Drommel zijn basisplaats moest afgeven aan de Zwitser. "Drommel heeft gewoon te weinig gebracht, over een veel te lange periode heeft hij niet goed gespeeld", zegt hij in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "Die wissel moest er dus een keer komen".

Mvogo kreeg in de topper tegen AZ de kans van Schmidt, maar faalde bij de winnende tegentreffer. Een bal van achteruit kwam terecht voor de voeten van de Zwitserse doelman, maar die ging onder de bal door. De Duitser was kritisch over het optreden van zijn tweede doelman en koos in het bekerduel tegen NAC weer voor Drommel.  "Ik las de opstelling en ik was echt kwaad. Ik ben zelf keeper geweest en weet: dit kan niet", reageert Waterreus.

"Mvogo is nu tot op het bot geraakt. Wat er voor het duel met AZ gebeurde, kan ik volgen. Tijdens die wedstrijd maakte hij een inschattingsfout die keepers die zes maanden niet spelen maken". De verklaring van Schmidt dat hij met Drommel kiest voor de toekomst, vindt de oud-keeper 'bullshit'. "Eigenlijk zeg je tegen Drommel: "Omdat je een contract voor vijf jaar hebt, stel ik je op".

"Je laat iemand die fouten maakt, en dat hoort erbij, een halfjaar keepen en dan mag de ander één keer spelen, die gaat onder de bal door en dan zagen we hem tot de oksels af. Die Mvogo weet nu: ik hoef het hele jaar niets meer te doen", besluit Waterreus.

Feyenoord-doelman vertrekt