'Ajax bezig met opvolger Overmars, maar Sneijder is geen optie'

Ajax is sinds maandag gestart met de zoektocht naar een nieuwe directeur voetbalzaken, zo meldt clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International. De Amsterdammers hebben in totaal een week de tijd genomen om het nieuws te verwerken, maar kijken nu vooruit en hopen een waardige opvolger te vinden.

"Sinds gisteren (maandag) zijn ze echt gericht bezig met de opvolging van Overmars", laat Jansen weten bij VI Vandaag. "De eerste week hebben ze het gelaten en gisteren hebben ze bij elkaar gezeten. Eerst de korte termijn gepakt – welke dossiers liggen er nu en moeten ze intern oppakken – maar er is ook uitgesproken dat het niet te lang moet duren om een opvolger te vinden." Volgens de verslaggever ligt er geen lijstje klaar. "Ze beginnen echt op nul".

Wesley Sneijder liet dinsdagavond weten dat hij wel interesse heeft om aan de slag te gaan bij Ajax, maar de oud-middenvelder hoeft geen belletje te verwachten, aldus de clubwatcher. "Ik denk dat Sneijder op dit moment geen concrete optie is. Dan denk ik eerder aan bijvoorbeeld Clarence Seedorf", meent Jansen.

De journalist weet echter wél al te melden dat het team rondom die nieuwe directeur voetbalzaken al rond is. "De scouting staat met Henk Veldmate en ze hebben met Gerry Hamstra een technisch manager. Het moet iemand zijn met contacten in de Europese top".

Feyenoord-doelman vertrekt