Wijnaldum slaat alarm: 'Het Nederlands voetbal moet veranderen'

Georginio Wijnaldum heeft zich kritisch uitgelaten over het Nederlandse voetbal. Volgens de middenvelder van Paris Saint-Germain is het tijd voor verandering.

'We moeten veranderen'

Hoewel Oranje in Noorwegen verreweg het meeste balbezit had, had de thuisploeg de grootste kansen: "In Nederland zijn we te comfortabel, we hebben de bal en denken: het komt allemaal wel. Maar er is zo veel veranderd in het voetbal en dat van ons zou eigenlijk mee moeten veranderen", aldus Wijnaldum tegenover Voetbal International.

Balbezit

Wijnaldum is van mening dat we ons minder moeten focussen op het balbezit: "De beste teams winnen niet meer zo snel en makkelijk van de mindere teams. Het voetbal verandert en ik vind dat we erin mee moeten als land. Wij moeten met het balbezit dat we hebben niet denken dat de kansen zo maar komen. Het moet niet meer heilig zijn."

Louis van Gaal

Echter is Wijnaldum positief over de aanstelling van Louis van Gaal: "We hebben nog wel wat wedstrijden nodig, maar vanuit de basis creëerden we wel onze kansen. Tegen Turkije kwamen we op achterstand en raakten we als team van slag, dat was nu niet zo. Voor deze groep is Van Gaal een goede bondscoach."

Feyenoord-doelman vertrekt