Ten Hag verklaart tactische keuzes: "Ik heb een indruk opgedaan"

Erik ten Hag heeft geen spijt van zijn tactische keuzes in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen (1-2). De coach van Ajax sprak na afloop niet van een mislukt experiment.

Devyne Rensch nam plaats op het middenveld door afwezigheid van de geblesseerde Daley Blind. Ten Hag is van mening dat Blind niet onvervangbaar is. "Hij is een ontiegelijk goede speler en belangrijk voor ons spel, maar we hebben eerder al een aantal wedstrijden zonder hem goed gespeeld", zo liet de oefenmeester na afloop van de wedstrijd weten aan ESPN.

'Een paar fouten'

Edson Álvarez stond centraal achterin, terwijl Jurriën Timber als rechtsback fungeerde. Ten Hag vond die keuzes niet onlogisch. "Ik denk dat het heel logisch was. We maken een paar fouten, die we normaal niet maken. Dat was het. Het tempo was veel te laag", zo doelde de trainer op de keuzes in balbezit en de omschakeling. "Dat had te maken met mentaliteit".

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

"Ik heb een indruk opgedaan. Ik wilde deze wedstrijd winnen, maar ook verder kijken. Rensch kan daar uitstekend uit de voeten, hij is daar ook voor opgeleid. Wij hebben wat op te lossen, omdat Blind voor langere tijd afwezig zal zijn. Dus laat de trainer nou maar gewoon zijn gang gaan. We gaan het ontwikkelen, nemen dit mee naar donderdag en zullen dan keuzes maken".

Europa League

Ajax neemt het donderdagavond op tegen AS Roma in de kwartfinales van de Europa League. De Amsterdammers ontvangen Giallorossi om 21.00 uur in de Johan Cruijff Arena. De returnwedstrijd staat een week later op het programma. Als Ajax de halve finale bereikt, is Manchester United of Granada CF de tegenstander.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Heerenveen-Ajax’

Joey Veerman weet niks van plek op ‘schaduwlijst’ Ajax

VIDEO: Voetbalkijkers verbazen zich over 'lichte' straf voor Nicolas Tagliafico na tackle op Siem de Jong

TWITTER: Voetbalkijkers ergeren zich aan 'wachttijd' bij VAR-beslissing: "Het is inmiddels 2032...." #HEERAJA

VIDEO GOAL: Haller zet Ajax weer op voorsprong tegen Heerenveen (1-2)

TWITTER: Ajax heeft lastige middag in Heerenveen: "Moet er iets voor over hebben om in De Kuip kampioen te worden"

VIDEO GOAL: Tadić schiet Ajax vanaf elf meter naast Heerenveen (1-1) + VAR-moment

VIDEO GOAL: Van Bergen zet Heerenveen op voorsprong tegen Ajax

Kjell Scherpen onder de lat bij Ajax na uitvallen Stekelenburg

Opstelling Ajax vs. SC Heerenveen: Edson Álvarez vervanger van geblesseerde Daley Blind