Brobbey onthult: "Toen wilde ik blijven"

Brian Brobbey wilde graag bij Ajax blijven na het Europa League-duel met Lille OSC. Dat heeft de negentienjarige spits laten weten in de YouTube-serie Bij Andy in de auto. Desondanks koos de sterke aanvaller voor een avontuur in Duitsland.

"Na de wedstrijd tegen Lille deed Marc Overmars opnieuw een aanbod. Ik zei toen dat ik zou blijven. Daarna is er iets niet goed gegaan", laat Brobbey weten. De talentvolle aanvaller tekende even later een vierjarig contract bij RB Leipzig.

Weinig perspectief

De transfervrije overstap naar Die Roten Bullen heeft vooral te maken met het gebrek aan perspectief. "Ik wil gewoon spelen. Ik had al zo'n gevoel dat ze een spits wilden halen. En het was waar", waarmee Brobbey doelt op de komst van Sébastien Haller in januari.

"Toen dacht ik wel: shit, het klopt dus. Want er waren ook beloftes naar mij gedaan dat ze geen spits zouden halen". Volgens Van der Meijde bood Ajax meer dan één miljoen euro om Brobbey binnenboord te houden. "Dan heb je goede bronnen", stelt de Amsterdammer.