Wie is Cody Gakpo, aanvaller van het Nederlands elftal?

Cody Gakpo heeft zijn doorbraak in het Nederlands elftal te pakken. Wie is deze aanvaller, waar speelt hij en wat is hij waard?

Wie is Cody Gakpo?

Cody Mathès Gakpo is een Nederlandse aanvaller die zijn doorbraak in Europa meemaakt. Gakpo kan op diverse posities in de aanval uit de voeten. Zo speelt hij voornamelijk als linksbuiten en spits.

Waar een wanneer is Cody Gakpo geboren?

Op 7 mei 1999 wordt Donyell Malen geboren in Eindhoven. De voetballer begint met voetballen in de jeugd van EVV Eindhoven.

Wat is de afkomst van Cody Gakpo?

Geboren in Eindhoven, maar dankzij zijn ouders heeft Donyell Malen ook roots in Afrika. Zijn vader komt namelijk uit Togo.

Is Cody Gakpo gelovig?

"Natuurlijk lees ik de Bijbel en ga ik naar de kerk, maar het geloof is niet beperkt tot die momenten", geeft Cody Gakpo aan over gelovig zijn. De aanvaller is open over het zijn van christen.

Waar speelt Cody Gakpo?

Sinds de winter van 2023 speelt Cody Gakpo voor Liverpool. Na een indrukwekkend WK in Qatar laat de aanvaller zijn geliefde PSV na 159 wedstrijden achter zich.

Welke prijzen heeft Cody Gakpo gewonnen?

Met PSV kroont Cody Gakpo zich in het seizoen 2017/18 tot kampioen van Nederland. Daarnaast wint hij in Nederland ook nog eens twee keer de Johan Cruijff Schaal en de beker. Met Liverpool pakt Gakpo in 2024 de League Cup.

Wat is de marktwaarde van Cody Gakpo?

Met nog een doorlopend contract tot medio 2028 in Liverpool, wordt de marktwaarde van Malen in maart 2024 op 50 miljoen euro geschat. 

Speelt Cody Gakpo in het Nederlands elftal?

Gakpo debuteerde op 21 juni 2021 in het Nederlands elftal. Onder oud-bondscoach Frank de Boer valt hij tijdens het EK elf minuten voor tijd in tegen Noord-Macedonië (0-3). Zijn eerste doelpunt volgt op 4 september 2021 tegen Montenegro (4-0).

Heeft Cody Gakpo een vriendin en kinderen?

Cody Gakpo is uitgegroeid tot een bepalende aanvaller van Liverpool. De talentvolle vleugelaanvaller maakt indruk binnen de lijnen, maar doet dat ook buiten de lijnen.Zo is Noa van der Bij de knappe vriendin van Gakpo. In april 2024 verwelkomen zij hun eerste kindje, zoon Samuël.

Feyenoord-doelman vertrekt