Theo Janssen lovend maar ook keihard over Frank de Boer

Theo Janssen speelde in seizoen 2011/12 bij Ajax, met Frank de Boer als trainer. De linksbenige middenvelder waardeerde de kersverse trainer van Atlanta United om zijn vakmanschap, maar op andere facetten schoot De Boer volgens Janssen tekort. Dat zegt hij in gesprek met Pro Shots Magazine.

Janssen hechtte als voetballer waarde aan trainers die hun menselijke kant toonden. "Als je een trainer voor de groep hebt staan waar je je goed bij voelt, dan speel je altijd beter dan bij een trainer waar je dat niet hebt. Zelfde verhaal met Steve McClaren later bij FC Twente, voor hem ging ik door het vuur. Frank de Boer mist dat stukje in zijn omgang met spelers. Wat dat betreft vond ik Frank de Boer onmenselijk." Ronald Koeman is volgens Janssen ook een trainer die zijn 'hand op je schouder legt' en de gestopte spelmaker is duidelijk: "Of ik daar beter van ging voetballen? Ja, honderd procent."

"Alle credits voor Frank de Boer"

Dat Janssen De Boer 'onmenselijk' vond, neemt niet weg dat de oud-Ajacied respect heeft voor het werk van De Boer bij Ajax. De coach werd vier keer op rij landskampioen met de Amsterdammers. Janssen zelf reed in zijn seizoen bij Ajax altijd op en neer, hij woonde in Arnhem. "Alle credits voor Frank dat hij mij open en eerlijk vroeg na dat seizoen wat ik eigenlijk wilde. Ik heb hem gezegd dat ik naar Vitesse wilde terugkeren. No hard feelings naar elkaar, ik vind Frank nog steeds een goede trainer. Hij wist ook goed de juiste mensen om zich heen te verzamelen die zijn zwakheden compenseerden. Wat hij bij Ajax heeft gepresteerd is zijn kwaliteit geweest, dat kunnen weinig mensen zeggen."

Janssen verliet Ajax in 2012, na een gesprek met Frank de Boer. Terug naar zijn oude liefde Vitesse:

Feyenoord-doelman vertrekt