Valentijn Driessen haalt uit naar politici die WK 2022 willen boycotten: "Goedkoop scoren"

Lijsttrekkers Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Sigrid Kaag (D66) zouden het liefst een boycot willen op het WK voetbal in Qatar in 2022. Dat zeiden ze eerder bij het NOS op 3 verkiezingsprogramma. Valentijn Driessen noemt dat in zijn column voor De Telegraaf 'goedkoop scoren'.

Handelsboycot

Valentijn Driessen schrijft: "De ChristenUnie en D66 van Segers en Kaag vonden het onnodig om een boycot te opperen bij de omstreden WK-toewijzing aan Qatar in 2010. Of zich vanaf de publicatie van het Amnesty International-rapport in 2016 sterk te maken voor een boycot en dit sindsdien continu te bepleiten. Of een handelsboycot voor te stellen of handelsbeperkingen in te voeren of bankrekeningen te bevriezen."

WK-boycot

"Niets van dit alles. Iedereen in politiek Den Haag bleef op z'n handen zitten, terwijl dergelijke acties Qatar echt raken. Daar zouden arbeidsimmigranten in de afgelopen tien jaar veel meer mee zijn geholpen en dat had werkelijk mensenlevens kunnen redden. Een WK-boycot door het Nederlands elftal als het kalf al is verdronken, heeft weinig zin."