Feyenoord bevestigt komst Philippe Sandler

Philippe Sandler is officieel aangekondigd op de kanalen van Feyenoord. De verdediger komt over van Manchester City en tekent een contract tot het einde van het seizoen. In de zomer ligt er nog de optie om Sandler twee jaar langer vast te binden.

Eerder werd al bekend dat Feyenoord in verregaande onderhandelingen was met de 24-jarige verdediger. Aanvankelijk zou Feyenoord Sandler willen huren, maar na enige onderhandelingen is er tot een transfervrij vertrek gekozen. De club uit Rotterdam heeft een optie voor in de zomer bedongen waarmee Sandler langer gecontracteerd kan worden. Als de club die optie ligt, blijft de verdediger twee seizoenen langer in Rotterdam.

Terug in de Eredivisie

Philippe Sandler was eerder in de Eredivisie actief namens PEC Zwolle. In totaal kwam de verdediger in twee seizoenen tot dertig optreden voor de club uit Overijssel. Bij PEC Zwolle speelde de verdediger zich in de kijker bij diverse grote clubs, waaronder Manchester City. De Engelse grootmacht besloot Sandler in 2018 naar Manchester te halen. Sandler is maar wat blij om terug te keren in de Eredivisie, in zijn eerste interview met Feyenoord laat de manstopper weten dat hij fan is van de club. "Feyenoord is een fantastische club die goed voetbal speelt. Deze club past bij mij."

Feyenoord-doelman vertrekt