Löw bezig aan laatste maanden als bondscoach van Duitsland

Joachim Löw neemt na het EK afscheid als bondscoach van Duitsland. Dat heeft de Duitse voetbalbond DFB dinsdag bekendgemaakt. Löw lag nog twee jaar vast, maar heeft zelf gevraagd om contractontbinding.

Löw zou in eerste instantie doorgaan tot en met het WK van 2022, maar heeft besloten dat Euro 2020 zijn laatste kunstje wordt als bondscoach van Duitsland. De oefenmeester heeft sinds 2006 de leiding over Die Mannschaft. Löw beleefde zijn grootste succes in 2014, toen Duitsland de WK-finale met 1-0 won van Argentinië. Mario Götze zorgde in de verlenging voor de winnende treffer.

"Dit is een bewuste stap, vol trots en dankbaarheid", reageert Löw. "We hebben grote triomfen gevierd en pijnlijke nederlagen geleden, maar ik denk vooral aan veel prachtige en magische momenten". Daarnaast benadrukt Löw dat hij alles op alles zet voor Euro 2020: "Ik voel nog steeds de onvoorwaardelijke wil en ambitie voor het komende EK". 

'Veel respect'

"Ik heb veel respect voor de beslissing van Löw", laat DFB-voorzitter Fritz Keller weten. "Hij is één van de beste trainers in het internationale voetbal. Niet alleen vanwege zijn sportieve prestaties, maar ook vanwege zijn empathie en menselijkheid. Het is netjes dat hij ons in een zo vroeg mogelijk stadium heeft geïnformeerd". Achter de schermen hoopt de Duitse voetbalbond op de komst van Bayern München-trainer Hansi Flick.