Dit is hoe AZ het verlies van sterkhouders gaat invullen + verwachtingen nieuw seizoen

Met het transfervrije vertrek van Jonas Svensson en de transfer van Calvin Stengs is AZ twee dragende spelers kwijtgeraakt. Daarnaast zou Teun Koopmeiners hard op weg zijn naar Italië en is AS Monaco druk bezig met de komst van Myron Boadu. Hoe zal AZ dit verlies opvangen en welke verwachtingen heeft het voor het nieuwe seizoen?

Door clubwatcher Bob van der Laan

In Alkmaar namen ze deze zomer al afscheid van Jonas Svensson en Calvin Stengs. Ondanks dat AZ graag de samenwerking met Svensson wilde verlengen, koos de rechtsachter voor een avontuur in het buitenland. Svensson vertrok naar Adana Demirspor in Turkije. Daarnaast nam AZ na twaalf jaar afscheid van Calvin Stengs. De aanvaller liet na 113 wedstrijden het AFAS Stadion achter zich en vertrok naar Frankrijk. Daar gaat Stengs spelen in het shirt van OGC Nice, waar hij gelijk een sterke indruk maakte.

Naast het vertrek van Svensson en Stengs lijkt het een nog drukkere transferzomer te gaan worden voor AZ. Zo zou Myron Boadu al persoonlijk rond zijn met AS Monaco en moet het alleen nog wachten op een akkoord tussen de twee clubs. Doelman Marco Bizot leek op weg naar Olympiakos, maar de Griekse club koos toch voor de transfervrije Tomáš Vaclík. Het contract van Bizot in Alkmaar loopt medio 2022 af en lijkt deze niet te gaan verlengen. Mocht Marco Bizot evengoed nog vertrekken, dan zou AZ graag Maduka Okoye willen aantrekken. De 21-jarige doelman maakte afgelopen seizoen een sterke indruk bij Sparta.

Wie vertrekken er nog meer bij AZ?

Deze zomer lijkt AZ ook afscheid te gaan nemen van aanvoerder Teun Koopmeiners. De middenvelder zou al enige tijd rond zijn met Atalanta, maar tot een transfer is het nog niet gekomen. De twee clubs zouden het maar niet eens kunnen worden over de transfersom. Naast Atalanta zouden ook AS Roma, Napoli en Stade Rennes nog altijd in de race zijn voor Koopmeiners. Verder moet AZ ook nog rekening houden met het vertrek van Owen Wijndal. De Oranje-international werd gelinkt aan Inter en zou wel oren hebben naar een buitenlands avontuur.

Met het (mogelijke) vertrek van een aantal sterkhouders moet AZ op zoek naar nieuwe spelers. Het leek al rekening te houden met het vertrek van Boadu, want Vangelis Pavlidis kwam voor 2,5 miljoen euro over van Willem II. Op de plek van de vertrokken Stengs heeft Jansen nog de beschikking over Håkon Evjen en Albert Gudmundsson. Daarbij gaat het gerucht dat AZ werk maakt van de komst van Ché Nunnely.  

Bij een vertrek van Teun Koopmeiners zal Jordy Clasie zijn plek innemen. Clasie verlengde zijn aflopende contract bij AZ en lijkt een vaste kracht te gaan worden. Daarnaast heeft AZ het jongere broertje van Teun naar het eerste elftal gehaald. Peer Koopmeiners was bij Jong AZ van belangrijke waarde en kan dromen van een doorbraak in het eerste. Ook bij een vertrek van Owen Wijndal,wil AZ het intern op gaan lossen. In de voorbereiding is aanvaller Thijs Oosting omgetoverd tot linksachter. Door zijn aanvallende krachten is hij een goede optie in het spel van Pascal Jansen. Op rechtsachter zal Yukinari Sugawara de plaats van Svensson overnemen. De Japanner heeft al de nodige minuten in het eerste achter zijn naam staan en lijkt dit seizoen zijn echte doorbraak te gaan maken. Daarnaast nam AZ eerder al Sam Beukema van Go Ahead Eagles over en nam het Bruno Martins Indi definitief over van Stoke City.

Verwachtingen komend seizoen

Net als de afgelopen jaren wil AZ ook dit seizoen weer de jacht op Ajax en PSV openen. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg van Pascal Jansen op slecht één punt achter nummer twee PSV. Dit jaar staat er dus een zware klus te wachten voor Jansen. Met het vertrek van een aantal belangrijke spelers is het maar afwachten hoe AZ dit seizoen zal gaan spelen. Zowel Ajax als PSV zijn zich ook aan het versterken en met het vernieuwde Feyenoord moet AZ ook zeker rekening gaan houden. Waar AZ dus graag in de top twee wil eindigen, zal de verwachting op plek drie liggen.

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl