Wormuth haalt na ontslag uit naar FC Groningen: ‘Naar omstandigheden het beste eruit gehaald’

FC Groningen zette eerder trainer Frank Wormuth op straat. Na de tegenvallende resultaten zag de club geen andere uitweg dan de samenwerking te beëindigen. In een statement legt de club de schuld van de resultaten volledig bij de trainer. Wormuth voelde zich hierop genoodzaakt om te reageren en is het niet eens met FC Groningen.

De Duitse oefenmeester komt met een statement op de Facebook-pagina van zijn zaakwaarnemer Boost Eleven. “Ik werd door de club overtuigd dat die situatie in goede samenwerking te veranderen was. Mark-Jan kende mijn werkwijze en ik had er vertrouwen in dat hij mij ter zijde zou staan gedurende het veranderingsproces, want veranderingen geven altijd weerstand. Helaas was die aanname een grote vergissing van mij.”

Wormuth had verscheidende keren voorgesteld om binnen de club intern te kijken wat er veranderd kon worden, maar zag dat de club hier niet aan mee wou werken. "Die oplossingen zijn er helaas nooit gekomen. Sterker nog: de pijlen werden al vrij snel op mij gericht.” Wormuth is tenslotte niet goed te spreken over technisch directeur Mark-Jan Fledderus. “Het is mijn taak om uit spelers te halen wat erin zit. Iets wat mij tot nu toe prima gelukt is in mijn carrière. Wát er in spelers zit is echter niet mijn verantwoordelijkheid. Ik ben er van overtuigd dat we gezien de omstandigheden er met de staf en de spelers alles uit hebben gehaald wat er in zit.”