Tadic eist reactie van Ajax donderdag tegen AZ: ‘Dit mag niet gebeuren’

Dusan Tadic is na afloop van het verloren duel met Go Ahead Eagles (2-1) allerminst tevreden over de prestatie van zijn team. De aanvoerder van Ajax benoemt het optreden een ‘wanprestatie’ en eist een reactie in de KNVB Beker met het duel tegen AZ aanstaande donderdag.

Na afloop van de wedstrijd deelt Tadic zijn mening bij ESPN. “Het was geen goede wedstrijd van ons. We kregen twee makkelijke goals om de oren, daarna is het lastig. Wij weten wat we na een Europese wedstrijd extra moeten doen. Daar praten we over, want we moeten actief zijn in het veld.” Tadic blikt vooruit op het treffen met AZ donderdag in de beker. “We moeten een reactie geven en alles samen doen. Dit kan niet gebeuren. Dit is een wanprestatie en dit is niet mogelijk voor Ajax."

Lastige tegenstander

Met AZ treft Ajax niet bepaald een makkelijke tegenstander. De ploeg van trainer Pascal Jansen versloeg eerder vandaag Feyenoord met 2-1 en breide de ongeslagen reeks daarmee uit naar 18 wedstrijden. In de laatste ontmoeting zegevierde AZ met een 1-2 overwinning in Amsterdam. Een flinke test dus voor de Amsterdammers om de woorden van Tadic na te komen.

Feyenoord-doelman vertrekt