Advocaat kritisch op Nieuwkoop: ‘Die moest er echt in’

Tegen CSKA moest Feyenoord lange tijd met een man minder spelen. Toch wist de ploeg van Dick Advocaat knap gelijk te spelen in Moskou. De rode kaart van Nicolai Jørgensen bleef lang in het hoofd van Bart Nieuwkoop hangen. De rechtsback miste een enorme kans en kon rekenen op kritiek van zijn coach.

“Het was een zware wedstrijd. De eerste helft was al pittig, veel ruimtes en een groot veld. In de tweede helft kom je na twee minuten met tien man te staan. Dan weet je dat het een zware tweede helft gaat worden”, zegt Nieuwkoop. “Het is wel vaker voorgekomen dat we met tien man kwamen te staan. Ik denk dat we het uitstekend hebben gedaan.”

Tegen CSKA begon Feyenoord erg sterk en creëerde het veel kansen. Rechtsachter Bart Nieuwkoop kon zijn club op een voorsprong zetten, maar kopte een enorme kans naast. “Zo'n kopbal moet zitten”, meent Advocaat. Nieuwkoop zelf weet dit al te goed. “Ik raak hem wel goed met mijn hoofd, maar hij moet naar beneden. Het is een glad veld dan is het moeilijk voor een keeper. Ik kop hem recht op de keeper. Dat moet beter.”