Overmars wil Brobbey definitief overnemen: "Hij past goed in de groep"

Marc Overmars hoopt Brian Brobbey na dit seizoen definitief terug te halen naar Ajax. De twintigjarige spits, die afgelopen zomer transfervrij vertrok naar RB Leipzig, keerde onlangs op huurbasis terug in Amsterdam. 

"Het was natuurlijk geen geheim dat we altijd wel gezegd hebben: je bent welkom. We wisten dat we hem nodig zouden hebben en dat hij goed in de groep past", vertelt Overmars voor de camera's van Ajax TV. "Hij heeft samen met de jongens uit de eigen jeugd tien tot twaalf jaar de opleiding doorlopen. Dan groeit er iets". 

Overmars hoopt op een definitieve terugkeer van Brobbey, die tot medio 2025 vastligt in Leipzig. "Hij past nu ook goed in de groep. Het is zonde dat hij zo'n start maakt en nu die vervelende blessure heeft. Ik hoop dat er een vervolg in zit na deze paar maanden, maar dat ligt aan Red Bull".

'Allemaal achteraf'

De terugkeer van Brobbey zorgde voor de nodige kritiek vanuit de achterban. Overmars: "Het is jammer dat hij is weggegaan, maar dat is gebeurd. Misschien baalt hij er zelf ook wel een beetje van".

"Maar dat is allemaal achteraf. Wij moeten weer vooruit. Wij zochten een spits met snelheid, die Ajax ook een beetje kent. Daarom kwamen we heel snel bij hem uit", aldus de technisch directeur van Ajax.

Net binnen