Vijf redenen waarom Ajax Christian Eriksen een contract moet geven

Christian Eriksen traint deze week mee bij Ajax. De Deense middenvelder zit nog zonder club en mag in Amsterdam meetrainen met de belofteploeg. Er gaan al enige tijd geruchten dat Eriksen gaat tekenen bij het Engelse Brentford, maar zolang dat niet is gebeurd kan ook Ajax nog toeslaan. Wij zetten vijf redenen op een rij waarom ze dat moeten doen.

1. Hij is transfervrij

Een meevaller voor Ajax is dat Eriksen gratis op te pikken is. De Deense middenvelder liet zijn contract bij Internazionale ontbinden, omdat je in de Serie A niet met een defibrilator mag spelen. Deze is geplaatst na zijn hartstilstand op het EK van afgelopen zomer. Het enige struikelblok kan zijn salaris zijn, maar gezien de Ajax-achtergrond van Eriksen zou hij wellicht in willen leveren.

2. Wil klaar zijn voor het WK

Eriksen wil er alles aan doen om fit te zijn voor het WK dat in december plaats gaat vinden in Qatar. Denemarken plaatste zich al voor het eindtoernooi en de middenvelder wil er weer graag bij zijn. Dat kan alleen als hij fit is en weer wedstrijdminuten in de benen heeft. Het belooft flink wat gretigheid bij de Deen, wat weer voordelig kan zijn voor Ajax.

3. Geliefd bij de fans

Het is geen geheim dat Eriksen geliefd is bij de fans van Ajax, door zijn eerdere periode in Amsterdam. De De 29-jarige Deen speelde tussen 2008 en 2013 bij Ajax en stal daar als smaakmaker op het middenveld de harten van de supporters. Er wordt de laatste maanden ook hard geroepen om het vastleggen van Eriksen, dus de fans zal Marc Overmars er sowieso een plezier mee doen! 

4. Veel ervaring

Eriksen debuteerde in 2009 voor Ajax 1 en speelde uiteindelijk ruim 150 duels voor de Amsterdammers. Na zeven jaar Tottenham Hotspur en twee jaar Internazionale kunnen we stellen dat de Deen veel ervaring heeft opgedaan op het internationale podium. Alleen daarom zou Eriksen al een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan Ajax, dat de ambitie heeft om ver te komen in Europa. 

5. Leeftijd

Eriksen is op dit moment slechts 29 jaar. Half februari wordt hij 30, waardoor hij nog een aantal jaar mee zou kunnen op het hoogste niveau. Het lijkt daarmee ook een ideale speler te zijn om jongelingen bij Ajax bij de hand te nemen met zijn ervaring. Een blokkade voor Ajax zal het grote aantal aan middenvelders zijn. De Amsterdammers beschikken op dit moment over Ryan Gravenberch, Edson Alvarez, Steven Berghuis, Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Zakaria Labyad en Mohammed Kudus. De basis lijkt redelijk dichtgetimmerd, waardoor het de vraag is of hij een kans zou krijgen in Amsterdam om basisspeler te worden.

Bekijk hieronder de 10 mooiste goals van Eriksen in het shirt van Ajax: