Onverbiddelijke straf van UEFA in racismezaak na Rangers - Slavia Praag

Ondréj Kúdela is door de UEFA voor tien duels geschorst. De verdediger van Slavia Praag misdroeg zich in de Europa League-wedstrijd tegen Rangers FC en moet nu tien duels in competities van de Europese voetbalbond aan zich voorbij laten gaan.

Kúdela kreeg het in de slotfase van de uitwedstrijd tegen Rangers FC in de achtste finales van de Europa League aan de stok met Glen Kamara. De 34-jarige Tsjech zou zich daarbij racistisch hebben uitgelaten richting Kamara. De Schotten reageerden woedend en de UEFA startte een onderzoek.

De UEFA heeft Kúdela schuldig bevonden, zo is woensdag duidelijk geworden. De Europese voetbalbond meldt dat de achtvoudig international geschorst is voor racistisch gedrag. Kúdela heeft één duel van de schorsing van tien wedstrijden al uitgezeten.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Arsenal-uit

De centrale verdediger stond tegen Arsenal in de kwartfinales van de Europa League niet op het veld vanwege een voorlopige schorsing. Slavia Praag speelde met 1-1 gelijk in Noord-Londen. De return in Tsjechië is op donderdag om 21.00 uur.