Ophef om uitspraak: "Neymar kan iedere vrouw krijgen, maar kiest voor een tweedeklasser"

Franse radiojournalisten - Daniel Riolo en oud-voetballer Jérôme Rothen - zijn door het stof gegaan na uitspraken over de vermeende verkrachting(szaak) rondom Neymar. Het Braziliaanse model Najila Trindade deed aangifte, maar de twee radio-analisten begrijpen er niets van. In de studio van RMC Sport noemden ze het model "niveau tweede klasse." 

Tweede klasse

Riolo: “Ik had me aan een pronkstuk verwacht. Maar het is tweede klasse, ik was erg ontgoocheld." Rothen. “Hij kan krijgen wat hij wil, maar hij kiest voor een tweedeklasser.”

“Als je Neymar heet, heb je toch een minimum standaard qua kwaliteit. Normaal is dat toch Champions League en ga je verder dan de achtste finales (...)."

Domheid

De Franse staatssecretaris voor de gelijkheid tussen man en vrouw, hekelde via twitter de uitlatingen. “Ik denk aan alle vrouwen na een verkrachting of geval van seksuele agressie twijfelen om klacht in te dienen, net omdat ze dan dit soort opmerkingen vrezen. Naast hun ongelofelijke domheid, hun grove gemeenheid en hun totale onwetendheid over aanranding, beledigen ze bovendien de vrouwen”, schreef ze.

Excuses

Jérôme Rothen en Daniel Riolo hebben inmiddels hun excuses aangeboden, maar zijn desondanks door RMC Sport voorlopig op non-actief gezet.

Verborgen hotelbeelden...