Jeremiah St. Juste had ook last van racisme: "Dat gevoel is verschrikkelijk"

Jeremiah St. Juste. vond het mooi dat er afgelopen week zo massaal gedemonstreerd werd tegen politiegeweld en racisme. Dat onder anderen Denzel Dumfries en Memphis Depay ervoor kozen om de manifestatie bij te wonen, juicht de ex-Feyenoorder alleen maar toe.

In gesprek met het Algemeen Dagblad herkent St. Juste, tegenwoordig speler van Mainz, het gevoel van de demonstranten, want zelf heeft hij ook last (gehad) van racisme: "Ik vind het sowieso mooi dat er zoveel mensen bij waren. Je kunt je voorstellen hoe belangrijk het is dat mensen zelfs, terwijl er een pandemie is, het risico nemen om te demonstreren tegen politiegeweld en institutioneel racisme. Mensen kúnnen niet meer. Dat is een gevoel dat sterk leeft."

St. Juste had er vooral vroeger zelf ook last van: "Met racisme heb ik vroeger zelf ook te maken gehad. Dat er in verschillende situaties anders naar je wordt gekeken, omdat je meer pigment in je huid hebt. Het gevoel dat je harder moet werken. Het gevoel van: stel dat ze denken dat ik er de kantjes van afloop. Of dat ze denken dat ik niet slim genoeg ben. De verbazing als je abn spreekt. Dat gevoel is verschrikkelijk. Ik hoop echt dat mensen zich daar bewust van worden."