PSG favoriet om De Ligt binnen te halen na twijfels over Barcelona

De transfersoap rondom Ajax-verdediger Matthijs de Ligt lijkt weer een nieuwe wending aan te nemen. Het Spaanse Catalunya Radio meldt dat de aanvoerder van de Amsterdammers voor ongeveer 75 á 80 miljoen euro zijn voormalig ploeggenoot Frenkie de Jong kan volgen richting de landskampioen van Spanje. Toch heerst er twijfel en lijkt Paris Saint Germain ineens een 'serieus alternatief'

De Spaanse sportkrant AS durft nog een stap verder te gaan en noemt de Franse topclub zelfs de belangrijkste kanshebber. De Ligt zou niet te spreken zijn over het voorstel van Barcelona en zou zowel sportief als financieel minder bieden dan PSG. Ook zaakwaarnemer Mino Raiola zou een voorkeur hebben voor de Fransen. Dit vanwege de verwachte aanstelling van Leonardo, die onlangs vertrok als technisch directeur bij AC Milan en zijn landgenoot Antero Henrique op moet volgen bij de Franse kampioen. De twee onderhouden een uitstekende relatie met elkaar. 

Geld geen probleem
De Ligt zegt in gesprek met Mundo Deportivo dat 'geld niet het probleem is', als het om de interesse van Barça gaat. "Het belangrijkste is dat ik weet dat ik in een ploeg terecht kom waar ik belangrijk kan zijn en veel wedstrijden kan spelen", aldus de verdediger. Ook voor concurrentie vreest hij niet. "Het is logisch en normaal dat er bij een grote club als Barcelona concurrentie is."