Phillip Cocu reageert op uitspraken Johan Derksen

Phillip Cocu heeft met verbazing de uitspraken van Johan Derksen aangehoord, die claimt dat de trainer van Fenerbahçe ongelukkig is en het liefst ontslagen wil worden. Cocu ontkent via officiële kanalen dat hij ongelukkig zou zijn in Turkije. Eerder werd dit al ontkend door Fenerbahçe zelf.

"Het is altijd zo dat er meer roddels zijn als je verliest en minder als alles goed gaat", vertelt Cocu. "Het hoort bij het voetbal. Het avontuur dat we zijn aangegaan met president Ali Koc en technisch directeur Damien Comolli is een uitdaging, omdat we weten dat het niet makkelijk is om wijzigingen aan te brengen in het elftal. Ik heb een keuze gemaakt om hier te komen en ben niet iemand die makkelijk opgeeft."

Derksen claimde onder meer dat Cocu ontevreden zou zijn over het uitblijven van transfers: "We hebben hier al meerdere keren over gesproken. De veranderingen nemen altijd tijd in de beslag. Het gaat om veranderingen binnen de club en de financiële restricties van de UEFA. Samen proberen we dit op te lossen. We zijn op de goede weg. Dat verklaart waarom we soms moeten wachten op transfers en waarom we spelers moeten verkopen. De roddels verdwijnen vanzelf als het goed gaat. "Ik ben erg trots dat ik hier mag werken. We moeten bij elkaar blijven in moeilijke tijden. Zoals onze president zei: wees een familie, werk als een familie. Dat gaat goed."

Johan Derksen: "Cocu is doodongelukkig bij Fenerbahçe"