Lof voor Dumfries: "Hij is Maicon geworden"

Denzel Dumfries wordt geroemd om zijn spel in de topper tussen Napoli en Internazionale. De 25-jarige rechtervleugelverdediger kreeg na afloop lovende kritieken van Italiaanse media en assistent-coach Massimiliano Farris.

"Op een gegeven moment leek het Dumfries tegen de rest", schrijft La Gazzetta dello Sport, dat het optreden van de rechtsback beoordeelt met een 6,5. "Als Inter zijn woeste aanvalslust had gehad, dan was het anders afgelopen. De eerst afgeschreven Nederlander is Maicon geworden".

"Zeker de gevaarlijkste van zijn team in het eerste deel van de wedstrijd, maar ook hij miste precisie. Hij dekte Osimhen geweldig af, maar zelf werd zijn weg goed afgesloten door Koulibaly", concludeert Il Giorno

'Geloof en zelfvertrouwen'

Farris was na afloop erg te spreken over het spel van Dumfries. "Helaas heeft zijn iedereen in Italië zijn oordeel altijd snel klaar over buitenlandse spelers", vertelt de vijftigjarige assistent van Inzaghi op de clubsite.

"Hij heeft zichzelf heel goed aangepast en hard gewerkt om de taal en de tactiek te leren en om zichzelf te verbeteren. Hij speelt met geloof en zelfvertrouwen, naast zijn overduidelijke fysieke kracht".

Feyenoord-doelman vertrekt