KNVB en clubs teleurgesteld in kabinet na besluit: "Deze maatregel is puur voor de bühne"

De KNVB en de Nederlandse clubs zijn niet blij met het kabinet na het besluit om de huidige bezettingsgraad in de stadions te handhaven tot begin september. In een gezamenlijk statement is gereageerd op het kabinetsbesluit.

Dit betekent dat tijdens de eerste speelrondes van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie de stadions slechts voor 67% (2/3) gevuld mogen zijn. Er werd gehoopt dat de stadions vol zouden mogen zijn bij aanvang van het nieuwe seizoen. "Dit is opnieuw een zware teleurstelling voor iedereen in het voetbal. Wij doen er alles aan in onze macht om risico's tot een minimum te beperken", valt te lezen in het statement van de KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

"Onze strikte protocollen en het Testen voor Toegang in het voetbal zijn zeer effectief om de gezondheid en veiligheid van ons publiek te waarborgen. Deze beperkende maatregel is dan ook puur voor de bühne. We gaan immers al door de 1,5 meter heen bij een 2/3 bezettingsgraad", concluderen de drie partijen.

De KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie hopen in september weer op volledige bezetting in de stadions. De drie partijen schrijven dat ze dit de komende weken ook kenbaar zullen maken in de gesprekken met het kabinet.