Onana mag weer voetballen: dopingschorsing definitief voorbij

De dopingschorsing van André Onana zit er op. Daardoor mag de doelman weer in actie komen voor Ajax en Kameroen. Onana kreeg in oktober 2020 een schorsing opgelegd van twaalf maanden, maar dag deze in hoger beroep teruggedraaid worden tot donderdag 4 november.

Per september mocht Onana weer meetrainen met Ajax en deed dat in eerste instantie bij de beloften. Sinds vorige week trainde de doelman alweer mee met de A-selectie van Ajax. Eerder gaf Marc Overmars. directeur voetbalzaken, al aan dat de rol van Onana bij Ajax was uitgespeeld. De doelman heeft een aflopend contract en lijkt deze niet te gaan verlengen. Na de blessure van Maarten Stekelenburg kwam Overmars terug op zijn uitspraak.

Vanuit de F-Side kwam er hevig verzet op het eventueel opstellen van Onana. Trainer Erik ten Hag gaf daarna al aan dat het opnemen van Onana in de selectie 'in het belang van Ajax is'. Remko Pasveer, die nu onder de lat staat bij Ajax, hoeft zijn plek in ieder geval niet zomaar op te geven. Volgens Ten Hag krijgt Pasveer nog de voorkeur boven Onana.