Vinícius, Romero of Zahavi; welke aanvaller past het beste in de opstelling van Schmidt?

Roger Schmidt heeft in zijn selectie inmiddels drie spitsen. De Braziliaanse Carlos Vinícius, de Argentijnse Maximiliano Romero en de Israëlische Eran Zahavi. Alle PSV-spitsen kampen de laatste weken met blessures, maar welke spits moet de Duitser opstellen als ze allemaal fit zijn?

Carlos Vinícius

De 27-jarige Carlos Vinícius kwam afgelopen zomer over van SL Benfica. De Braziliaan werd voor twee seizoenen gehuurd door de Eindhovenaren met een optie tot koop. De centrumspits is mede door zijn lengte fysiek enorm sterk. Vinícius mocht in totaal al 21 wedstrijden spelen in het PSV-shirt en kwam vijf keer tot scoren. Vier keer in de Eredivisie en één keer in de Europa League. Daarnaast gaf hij ook al vijf assists. 
(TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

Maximiliano Romero

De Argentijnse Maximiliano Romero kwam vier jaar geleden over voor tien miljoen euro. De aanvaller kende echter geen gelukkige periode in Eindhoven, want door vele blessures kwam hij niet vaak aan spelen toe. In totaal heeft hij tot op heden pas negen Eredivisie-optredens in de hoofdmacht van PSV kunnen en mogen spelen, waarin hij één doelpunt maakte en twee assists gaf. El Tigre is best blessuregevoelig, maar als hij mag spelen, is hij vaak belangrijk voor het team blijkt uit de statistieken. 
(TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

Eran Zahavi

De Israëlische Eran Zahavi kwam in 2020 over om de ploeg van Roger Schmidt te versterken. De spits kwam over als topscorer van de Chinese competitie en liet ook aan het PSV-publiek zien dat hij kan scoren. In 58 wedstrijden wist de Israëliër 25 keer het net te vinden en gaf hij elf keer de laatste pass. Zahavi kan niet alleen scoren met zijn hoofd of in de zestien meter, want hij heeft de harten van de PSV-supporters al regelmatig harder doen kloppen met een mooie goal uit een vrije trap. 

Feyenoord-doelman vertrekt