Spelerspaspoort Quincy Promes (profiel)

Spelersprofiel van Quincy Promes (Amsterdam, 4 januari 1992), middenvelder bij Spartak Moskou.

In november 2021 werd bekend dat Quincy Promes door het Openbaar Ministerie vervolgd gaat worden wegens een steekpartij in 2020. De toenmalig speler van Ajax had tijdens een feest zijn neef in zijn been gestoken en heeft er in december 2020 zelfs enige tijd voor in de gevangenis gezeten. Zelf heeft Promes betrokkenheid altijd ontkent. 

Loopbaan

Quincy Promes begon met voetballen bij de Amsterdamse amateurclub DCG. In 2002 mocht hij in de jeugd van Ajax komen voetballen, waar hij in 2008 vertrok en koos voor HFC Haarlem. Nadat die club failliet ging in 2009 vertrok hij naar FC Twente. In 2012 debuteerde hij daar in de hoofdmacht. Verder dan de invalbeurt bij zijn debuut kwam hij toen niet, waardoor Promes een jaar werd verhuurd aan Go Ahead Eagles. Na zijn terugkeer in Enschede groeide de aanvaller uit tot basisspeler. 

In 2014 verruilde Promes FC Twente voor Spartak Moskou, waar hij uitgroeide tot een bepalende speler en in 2017 landskampioen werd. Het leverde hem in 2018 een transfer op naar Sevilla. In Spanje speelde hij één seizoen, waarna hij naar Ajax vertrok. In Amsterdam was Promes bepalend in de titelstrijd en de Champions League-duels. In 2021 keerde Promes terug bij Spartak Moskou.

Vermogen

Quincy Promes heeft in zijn tijd als voetballer een flink vermogen opgebouwd. Alleen uit salarissen zou de aanvaller al 16,5 miljoen euro hebben verdiend sinds zijn eerste overstap naar Spartak Moskou. De eerste periode in Rusland leverde hem zo'n 10 miljoen euro op. Zijn periode bij Sevilla leverde drie miljoen euro op en de jaren bij Ajax 3,4 miljoen euro. Promes zal daarnaast ook nog verdienen aan sponsordeals.

Vriendin

De vriendin van Quincy Promes is Jamie. De voetballer heeft nooit veel bekend gemaakt over haar. Wel is bekend dat de twee inmiddels drie kinderen hebben. In 2018 kwam Promes in het nieuws omdat hij bij een vechtpartij op Ibiza zijn vriendin geslagen zou hebben. Dit werd gemeld door Johan Derksen in het programma Voetbal Inside. Het werd daarna snel stil rondom de rel, waardoor het nooit duidelijk werd of het ook echt is gebeurd. 

Bekijk hieronder de tien mooiste goals van Promes bij Ajax