Met oog op EK in eigen land blijft Flick aan als bondscoach van Duitsland

Hansi Flick blijft aan als bondscoach van Duitsland. De trainer overleefde het ingelaste crisisberaad na weer een mislukt WK voor de Duitsers. Algemeen directeur Oliver Bierhoff pakte maandag wel zijn koffers na het debacle. Hij was maar liefst achttien jaar werkzaam voor de Duitse bond.

Het contract van Flick loopt nog door tot en met het EK 2024, dat georganiseerd wordt in Duitsland. 'Wij kunnen als team veel meer bereiken dan we in Qatar hebben laten zien. Mijn trainersstaf en ik kijken optimistisch uit naar het EK in eigen land', is de eerste reactie van de oud-trainer van Bayern München.

'Die Mannschaft' kende net als in 2018 een teleurstellend toernooi. Ook vier jaar geleden was de poulefase het eindstation voor onze oosterburen. In de groep met Spanje, Japan en Costa Rice kwamen Flick en de Duitsers dit jaar niet verder dan een teleurstellende derde plaats. 

Het verlies in de eerste wedstrijd tegen Japan kwam Duitsland in het verloop van het toernooi niet meer te boven. 'Sommige beslissingen waarin we geloofden, bleken niet de juiste te zijn. Niemand heeft daar meer spijt van dan ik. Daar neem ik de verantwoordelijkheid voor', besluit de bondscoach.