In beeld: De marktwaarde-updates van Ajax (grootste stijgers en dalers)

Ajax is bezig aan een sterk seizoen. De ploeg uit Amsterdam is koploper in de Eredivisie en nog actief op alle drie de fronten. Binnen Ajax zijn een aantal ware uitblinkers te vinden. Zo valt dat ook terug te zien in de markwaarde-updates binnen de selectie van Erik ten Hag. Dit zijn de grootste stijgers en dalers binnen Ajax.

Op de website van Transfermarkt is te Jurrien Timber de grootste stijger is. De jonge centrale verdediger steeg dertien miljoen in waarde en heeft nu een marktwaarde van dertig miljoen. Achter Timber volgt Antony met een stijging van tien miljoen euro. De Braziliaan wordt geschat op een waarde van 35 miljoen euro en is daarmee samen met Ryan Gravenberch de waardevolste Ajacied. De middenvelder steeg onlangs met twee miljoen in zijn waarde. Na Gravenberch volgt Lisandro Martínez, die zijn marktwaarde met zeven miljoen zag stijgen tot 32 miljoen euro. De marktwaarde van topschutter Sébastien Haller steeg met drie miljoen tot dertig miljoen euro. 

De grootste daler binnen Ajax is Mohamed Ihattaren, die zijn waarde zag halveren. Ihatarren, die afgelopen winter op huurbasis de overstap naar Amsterdam maakte, zag zijn waarde met vijf miljoen kelderen. De marktwaarden van Nicolás Tagliafico, André Onana en Davy Klaassen gingen met twee miljoen in de min.

Transferwaarde basiselftal Ajax

marktwaarde ajax

Feyenoord-doelman vertrekt